Injecteren

Beton scheurt
Scheuren in het beton waarschuwen de gebruiker dat er iets met het beton aan de hand is. Sommige scheuren tasten de constructieve samenhang van de betonconstructie aan. Sommige scheuren zijn alleen vervelend omdat ze bijvoorbeeld lekkage veroorzaken.

Voordat scheuren in het beton worden hersteld, stellen wij de oorzaak van de scheurvorming vast en bepalen op welke wijze de scheur het beste kan worden hersteld om het gewenste resultaat te bereiken.

Herstellen van de scheuren doen we door injecteren. Hierbij wordt de scheur eerst op diverse plaatsen aangeboord. Daarna wordt, met behulp van een pomp, de scheur onder druk gevuld met vloeistof. Op deze manier worden de meeste scheuren constructief verlijmd of waterdicht geïnjecteerd.

Bijzondere toepassingen
Naast de hierboven beschreven methode, gebruiken we binnen ons bedrijf ook injectiepompen die scheuren kunnen injecteren zonder dat deze moeten worden aangeboord. Dit systeem werkt onder een lage druk en kan, naast het constructief injecteren van scheuren, worden toegepast voor:

• repareren van scheuren in hout en natuursteen;
• het vastinjecteren van losliggende beton- of tegelvloeren;
• verlijmen van ankers;
• injecteren van grindnesten.

In onderstaande folder leest u meer over dit systeem.
Folder Injecterenfile   ( 292 Kb )
 
toekomst visie