Referenties
klik op de foto's
legenda

 
Consoles versterken door middel van lijmwapening
2018
Opdrachtgever: Aannemer Lokhorst

Werkzaamheden: uitvoeren van betonreparatie ,injecteren scheurvorming ,het versterken van de consoles door middel van lijmwapening

Locatie: Flatgebouw VvE Santhorst te Zandvoort
 
 
Betonreparatie Zandvoort
2018
Opdrachtgever: VvE Santhorst

Werkzaamheden: Inspectie gehele gebouw, uitvoeren van betonreparatie vervangen dilatatievoegen

Locatie: Flatgebouw Residentie Santhorst te Zandvoort
 
 
Beton reparaties Landtunnel - A2
De Leidsche Rijntunnel is de verkeerstunnel die de A2 onder de bebouwing van Leidsche Rijn Centrum in de gemeente Utrecht door voert. De reparaties werden uitgevoerd aan het gedeelte van de Stadsbaantunnel.
 
 
Balkonversterking - Leeuwarden
Het versterken van balkons met het BSS ( naspansysteen )

Voor de opdrachtgever Zaanderwijk Vastgoedonderhoud worden aan de Offenbachstraat te Leeuwarden momenteel de balkons versterkt met de BSS naspanmethode

Deze methode zorgt ervoor dat de balkons na reparatie weer voldoen aan alle eisen.
 
 
Koolstof Rebars te Amsterdam
Versterking vloeren met koolstof Rebars te Amsterdam.
Opdrachtgever: Bouwmaatschappij Verwelius.
Adres Bouwplaats: DAM 3 te Amsterdam

Vanwege een grondige verbouwing van het pand bleek dat een aantal vloervelden door een veranderde toepassing niet meer in sterkte voldeden.
De vloervelden zijn versterkt met bijna 2000 m¹ koolstof rebars CFK 150.
 
 
6 kleuren spuitbeton ( GWW )
Meer dan 3000 m² spuitbeton in zes grondkleuren voor fauna passage Maanschoten in de A1.


Tegen de taluds van de faunapassage wordt 6 cm met koolstofnet gewapend spuitbeton aangebracht.
Deze spuitbeton wordt in zes verschillende grondkleuren aangebracht, waardoor het lijkt alsof de passage "uit de ondergrond" is gedrukt en een zeer natuurlijk, landschappelijk uiterlijk krijgt.


Plaats: rijksweg A1 Ter hoogte van Stroe
Opdrachtgever: Hegeman - Mobilis

 
 
Galerij versterking
Balm versterkt uitkragende galerijen in Breda met BSS systeem.

Balm is een aantal uitkragende galerijen aan het versterken in Breda aan de Antwerpenstraat 148-200.
Met behulp van het BSS naspansysteem worden de galerijen versterkt zodat deze weer voldoen aan de sterkte eis van CUR 248.

Het grote voordeel van dit systeem is dat alle lasten en belastingen worden overgenomen door het BSS systeem.
De bestaande wapening doet er niet meer toe
 
 
Amsterdam - appartementen
Bij een appartementencomplex in Amsterdam heeft Balm stalen platen aangebracht ter voorkoming van het verschuiven van vloeren en nokken. De staaldikte was 25 tot 40 mm. De platen zijn verlijmd met een speciale epoxymortel en daarnaast mechanisch verankerd.
 
 
(2016) Alkmaar - werkvloer vuilverbrandingsbedrijf
Bij een vuilverbrandingsbedrijf was een gat van ca. 30 m² in de werkvloer ontstaan. Om de continuïteit van het bedrijf zo min mogelijk te verstoren heeft het herstel in een weekend plaats gevonden. De verwerkte mortel was na 24 uur weer belastbaar.
 
 
(2016) Delft - renovatie Debussyflat
In de Debussyflat in Delft heeft Balm de plafonds versterkt met behulp van verankerde koolstoflijmwapening. Deze versterking is na het aanbrengen door middel van brandwerend materiaal beschermd.
 
 
(2016) Heemstede - renovatie parkeergarage
In een parkeergarage dichtbij het winkelcentrum in Heemstede heeft Balm betonschade hersteld. De schade was veroorzaakt door het indringen van chlorides van lekwater van auto’s. Denk daarbij aan bijvoorbeeld strooizout. Door een geringe betondekking op de wapening is de schade ontstaan. De kolommen en wanden zijn hersteld en aansluitend in kleur afgewerkt met een carbonatatie remmend middel. De 5 parkeerdekken met op- en afritten zijn voorzien van een snel uithardend coating in kleur en met belijning.
 
 
(2016) Maastricht - renovatie Station
Rondom de zomermaanden van 2016 heeft Balm renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de perrons van station Maastricht. In dit project was Balm werkzaam als hoofdaannemer. Een allesomvattende multidisciplinaire opdracht. Dag en nacht is gewerkt aan het herstel en conservering van de perrons, waarbij overlast voor reizigers zoveel mogelijk is beperkt. Het project is met een positieve tevredenheidsverklaring afgerond. Opdrachtgever: Prorail.
 
 
(2016) Amstelveen - flatrenovatie
Bij een wooncomplex van 8 verdiepingen aan de Tiengemeten in Amstelveen was geconstateerd dat er onvoldoende wapening aanwezig was om de veiligheid voldoende te garanderen. Balm heeft deze situatie verbeterd door op elke verdieping 2 stroken koolstoflijmwapening onder de balkons/galerijen aan te brengen over de gehele lengte van de flat. Tijdens de werkzaamheden was er minimale overlast voor de bewoners.
 
 
(2016) Breda - Fietstunnel "Emertunnel"
Met grote betrokkenheid en inzet is fietstunnel “Emertunnel” in Breda constructief versterkt door middel van Koolstoflijmwapening. Daarnaast is spuitbeton aangebracht om de lijmwapening te beschermen.
 
 
(2016) Hoofddorp - Wegrestaurant
Balm heeft betonwerkzaamheden uitgevoerd onder het wegrestaurant dat zich boven de A4 bij Hoofddorp bevindt. Bij de realisatie van het gebouw was destijds ter plaatse een te geringe betondekking op de wapening van het gebouw aangebracht. Er bleek sprake van carbonatatie (chemische reactie). Na het saneren is alles hersteld naar de oorspronkelijk situatie. De gehele betonconstructie is na reiniging voorzien van een beschermende coating, zodat het geheel weer jarenlang mee kan.
 
 
(2016) Amerongen - Rioolgemaal
Het rioolgemaal in Amerongen was aan renovatie toe. Het riool van het pompstation was aangetast door zuren. Het geheel is voorzien van een nieuwe betonlaag en een beschermende coating. Daarnaast zijn er omleidingen van het riool gerealiseerd. In de grond-, weg- en waterbouw (GWW) voeren we regelmatig werken uit als hoofdaannemer of als onderaannemer.
 
 
(2016) Hillegom - Zwembad De Vosse
In het voorjaar openen de buitenzwembaden hun deuren. Zwembaden worden jaarlijks intensief gebruikt en vragen om onderhoud. Balm renoveert geregeld zwembaden in Nederland. In 2015 heeft Balm De Mirandabad in Amsterdam voorzien van een nieuwe coating. Recentelijk is in opdracht van Sportfondsen Nederland Zwembad de Vosse in Hillegom onderhanden genomen. Daar zijn onder andere de afwateringsgoten langs het bad geïnjecteerd en gerenoveerd. Maar ook zijn de startblokken voorzien van een nieuwe stroeve en slijtvaste coating in de kleur blauw. En nu maar wachten op het fraaie weer…
 
 
(2016) Vaals - Parkeergarage
Voor een parkeergarage in Vaals heeft Balm renovatiewerkzaamheden uitgevoerd: waterdicht injecteren van grindnesten en scheuren in de wanden, herstellen van scheuren in vloeren door middel van het lage druk Masterinjectie-systeem. Daarnaast is de betonconstructie versterkt door het aanbrengen van koolstof lijmwapening.
 
 
(2016) Sittard - Parkeergarage De Wieer
Voor Parkeergarage De Wieer in Sittard heeft Balm de nodig betonreparaties uitgevoerd. Daarnaast zijn stoepen en randen voorzien van een scheuroverbruggende coating.
 
 
(2016) Schiphol - P1
Balm heeft de slijtlagen van P1 op Schiphol hersteld, zodat deze de komende jaren weer goed meekunnen. Schiphol Terminal Parking P1 is ideaal voor een kort bezoek aan Schiphol, als je iemand gaat halen of brengen en hier wat langer de tijd voor wilt nemen. P1 ligt op ongeveer twee minuten loopafstand van de incheckbalie. De parkeergarage was hard aan een opknapbeurt toe.
 
 
(2015) Best - Hornbach
Voor Hornbach in Best heeft Balm meerdere opleggingen met Refor-tec® gerepareerd. Refor-tec® wordt gebruikt voor de structurele en/of seismische versterking van gebouwen. In de woning- en utiliteitsbouw zijn de mogelijkheden van Refor-tec® snel te overzien en eenvoudig te berekenen. Refor-tec® is een betonmortel met zeer hoge sterkte-eigenschappen, die afwijken van andere hogesterktebetonmortels. Bekijk de informatieve film over Refor-tec®
 
 
(2015) Beverwijk - Magazijnvloer
Balm Uitwendige Wapening heeft in Beverwijk de de magazijnvloer (8.000 m2) van een landelijke drogisterijketen gerenoveerd. De vloer is gelift op 2 mm nauwkeurig, deze was 6 centimeter verzakt. Daarna is het vloeroppervlak hersteld, geëgaliseerd, stof vrij gemaakt, geïmpregneerd en voorzien van een coating.
 
 
(2015) Rotterdam - Ahoy
In de zomer van 2015 heeft Balm in Ahoy Rotterdam 3800 m2 vloeroppervlakte vervangen in 5 weken. Losliggende delen werden geïnjecteerd, goten voor kabels werden gemaakt en een nieuwe versterkte vloer is gelegd. De versterkte vloer is uitermate geschikt voor sportevenementen en exposities/beurzen. Het eindresultaat: constructief en esthetisch verantwoord. Bekijk de film over Ahoy, waar we Refor-tec hebben toegepast: Ahoy - Refor-tec
 
 
(2015) Groningen - Winkelcentrum Westerhaven
In Groningen is winkelcentrum Westerhaven verbouwd. Balm heeft daar ca. 2600 m¹ koolstoflijmwapening bij een winkelcentrum in Groningen toegepast. Koolstoflijmwapening is sterker dan staal, maar ook licht in gewicht. Bovendien hoeft het in de meeste gevallen niet te worden verankerd, waardoor het aanbrengen minder tijd kost. Lees hier meer over lijmwapening of koolstoflijmwapening.
 
 
(2015) Den Bosch - Traversetunnel
De Traversetunnel in Den Bosch is in opdracht van de gemeente lokaal hersteld door Balm. Er zijn verticale voorspanankers toegepast. Tevens zijn diversen betonreparaties uitgevoerd en is de bovenzijde voorzien van gewapend asfalt. Hoewel de schade zelf vrijwel onherstelbaar was, is de schade op verantwoorde wijze behandeld, zodat op korte of middellange termijn sloop voorkomen kan worden. Deze vrijwel onherstelbare schade wordt ook wel A.S.R. genoemd. Balm wordt veelal betrokken bij dit soort schades. De uitdaging voor Balm was de uitvoeringsperiode van 6 dagen.
 
 
(2015) Leiden - Groot onderhoud slibgisttanks
Balm voerde grootschalig onderhoud uit aan de slibgistingstanks van RWZI in Leiden. De onderhoudswerkzaamheden duurden ca. 1 jaar en omvatten handmatige betonreparaties, injecteren, spuitbeton, slijtlagen herstellen en lijmwapening.
 
 
(2015) Beverwijk - Zwembad
Sportfondsenbad Beverwijk heeft een overdekt 6-baans 50-meterbad. Dit maakt het zwembad tot het sportbad in de wijde omgeving. Het zwembad is geschikt voor wedstrijdzwemmers en wordt intensief gebruikt. Balm heeft de zwembadrand geïnjecteerd. Injecteren wordt toegepast bij het repareren van scheuren in hout en natuursteen, het vast injecteren van losliggende beton- of tegelvloeren, verlijmen van ankers en injecteren van grindnesten.
 
 
(2014) IJmuiden - Orionflat
Balm Uitwendige Wapening heeft betonreparaties uitgevoerd bij flatgebouw Orion -12 verdiepingen- in IJmuiden in opdracht van Woningbedrijf Velsen. De reparaties vonden plaats aan de consoles en de dikte kanten aan zowel de galerij- als de balkonzijde. Voor de uitvoering werd gebruikgemaakt van een zogeheten hangbak. Vanzelfsprekend heeft Balm geprobeerd zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de bewoners.
 
 
(2014) Almere - Parkeergarage Athlon Carlease
Balm heeft constructieve problemen opgelost van de gescheurde oplegnokken in de parkeergarage van Athlon Carlease. Door een gedegen planning en goede communicatie tussen de verschillende partijen kon de parkeergarage tijdens de werkzaamheden in gebruik blijven.
 
 
(2014) Vloerreparatie expeditiecentrum
Balm Uitwendige Wapening repareerde, in 2 weekenden tijd, 500 meter scheuren in de vloer van een groot expeditiecentrum in 's-Heerenberg.
 
 
(2014) Schiedam -Injecteren metrotunnel
Voor RET, het openbaar vervoerbedrijf in de regio Rotterdam, voerde Balm diverse betonreparaties. Eerder in 2014 renoveerde Balm vier perrons van de stations Rijnhaven en Maashaven in Rotterdam. In de metrotunnel van het station Troelstralaan in Schiedam hebben we alle scheuren in de muren waterdicht gemaakt door middel van injecteren. Alle werkzaamheden vonden 's nachts plaats op het moment dat de metro's niet meer reden en de hoogspanning uitgeschakeld en beveiligd was. Lees ook: artikel betonreparaties RET Rotterdam
 
 
(2014) Den Haag - Brug 224
Dag en nacht heeft Balm Uitwendige Wapening betonreparaties uitgevoerd aan zowel de bovenkant als de onderkant van de trambrug in Den Haag (Brug 224). Aan de onderkant van de brug is beton gesaneerd en door middel van spuitbeton gerepareerd. Aan de bovenzijde van de brug zijn voegovergangen hersteld en is een nieuwe slijtlaag aangebracht.
 
 
(2014) Den Bossch - Betonreparatie Trierbrug
Door middel van EMVI (Economische Meest Voordelige Inschrijving) heeft Balm Uitwendige Wapening het project Trierbrug in Den Bosch in opdracht gekregen. De EMVI-criteria zijn: meerwaarde geven voor Rijkswaterstaat, competitie opleveren bij inschrijvers, eenvoudig te begrijpen zijn voor inschrijvers, verschillen in kwaliteit kunnen tonen en zichtbaar maken of en hoe er meerwaarde is geleverd. Aan deze voorwaarden kan Balm voldoen en voert nu betonreparatiewerkzaamheden uit aan deze brug over de Dieze.

De hoofdconstructie van de brug is gemaakt van beton. Naast betonreparatie vonden reinigingswerkzaamheden plaats, het herstellen van het talud en bijkomende werkzaamheden. Materialen die daarvoor ingezet worden zijn onder andere pontons, vaarwerktuigen, een hydraulische kraan, een betonpompmachine en een shovel.
 
 
(2014) Pijnacker - Versterken fietstunnel
Balm heeft het dak van de fietstunnel in Pijnacker gerepareerd. De fietstunnel gaat onder de N470 door. Zwaar wegverkeer heeft het dak van de fietstunnel in de loop der jaren behoorlijk beschadigd en moest daarom versterkt worden. Voorafgaand aan de werkzaamheden op de N470 (bovenzijde fietstunnel), zijn scheuren in de fietstunnel constructief geïnjecteerd. Door het toepassen van speciale staalvezel en zeer sterke betonmortel op de bovenzijde kan de tunnel weer jaren mee. De werkzaamheden vonden plaats in het weekend.
 
 
(2014) Eindhoven - Parkeergarage Hooghuis
Onlangs heeft Balm reparaties uitgevoerd in Parkeergarage Hooghuis aan de Keizersgracht in het centrum van Eindhoven. De parkeergarage bevat 239 parkeerplaatsen. Het ging om betonreparaties aan de boven- en onderzijde van de hellingbaan (ca. 50 m²), het injecteren van scheuren op de hellingbaan (60 m²), het opnieuw stellen van de vloerputten in de garage en het aanbrengen van een slijtlaag (210 m²) en toepassen van belijning op de hellingbaan.
 
 
(2104) Amsterdam - Rechtbank Parnas-complex
Een deel van het 'Parnas-complex' (Rechtbank Amsterdam) is gerenoveerd. Een van de betonnen torens uit de jaren 70, met daarin het kantongerecht, is door de monumentale status behoed voor de sloop. Balm voerde bij deze toren op 4400 m2 betonreparaties uit in de periode september 2013 tot augustus 2014. De werkzaamheden bestonden uit inspecteren en repareren. Er werden voornamelijk handmatige reparaties van het geveloppervlak toegepast. Het bijzondere van dit project is dat de (vroegere) touwstructuur op de gevel weer teruggebracht is. Op andere delen van het gebouw is de structuur van de in het verleden gebruikte plankenbekisting aangebracht.
 
 
(2014) Arnhem - Parkeergarage
Balm heeft betonreparatiewerkzaamheden uitgevoerd voor een parkeergarage in Arnhem en heeft dit project naar tevredenheid van de klant opgeleverd. Het betrof o.a. het herstellen van dilatatievoegen, betonreparatie van de helling baan en herstel slijtlaag van de schampkanten.

Balm heeft bij dit project kathodische bescherming toegepast: de wapening in beton heeft anodische plaatsen waar de wapening afneemt en kathodische plaatsen die intact blijven. Door het kunstmatig toevoeren van elektronen worden de anodische plaatsen ook kathodisch gemaakt en blijft het wapeningsstaal ook daar intact. Door middel van zinkanodes, zinkfolie, handreparatie, aangieten en betonspuiten ziet de parkeergarage er weer keurig uit. Bij de toegepaste methodiek en materiaalkeuze is rekening gehouden met duurzaamheid.
 
 
(2014) Amsterdam-IJburg - Woonhuis Architect
Balm Uitwendige Wapening heeft voor de strakke gevels van het woonhuis van architect Metin van Zeijl op Amsterdam IJburg de wapening aangebracht en deze door middel van spuitbeton fraai afgewerkt. Dit bijzondere huis, in de vorm van een diamant, blinkt uit in luxe, comfort en gemak. Bekijk ook korte reportage van RTL Woonmagazine.

(Foto's door Peter Cuypers, aangeleverd door Vallei Bouw.)
 
 
(2014) Rotterdam - Betonreparties RET
Voor RET, het openbaar vervoerbedrijf in de regio Rotterdam, voerde Balm betonreparaties uit voor vier perrons van de stations Rijnhaven en Maashaven. De perrons bestaan uit gietasfalt, de perronranden uit natuursteen tegels met daaronder beton. Dit beton was de jaren er voor slecht geworden. Tegels kwamen los te liggen, waardoor onderliggend beton werd aangetast door vocht en vorst. De betonschades aan perronranden zijn gelokaliseerd, uitgehakt en gerepareerd. Waarna het geheel voorzien is van een geheel nieuwe coating. Het betrof ca. 80 meter per perron.

De werkzaamheden vonden allemaal 's nachts plaats. Reizigers mochten er overdag geen last van ondervinden, dus openliggende perrondelen werden door middel van tijdelijke voorzieningen afgedicht. Om geluidsoverlast 's nachts te beperken voor de buurt, werden elke nacht mobiele geluidschermen opgesteld. De perrons zijn naar tevredenheid van de opzichter opgeleverd.

 
 
(2014) Paramaribo - Vincentius Ziekenhuis
Balm heeft door inventieve aanpak in 2010 opdracht gekregen voor betonreparatie-werkzaamheden aan het Sint Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo. In 2013 is de opdracht afgerond. We blikken terug op deze mooie uitdagende opdracht. Het ziekenhuis is een in het oog springend, statig ziekenhuis uit 1916 in het centrum van Paramaribo. Dit oude gebouw heeft te kampen gehad met een aantal ernstige bouwkundige problemen zoals betonrot en instortingsgevaar. De schade bestond veelal uit scheurvorming en afdrukken van het beton door roestende wapening.

In 2010 startte Balm met de renovatiewerkzaamheden. Bij de start van de opdracht is een bouwteam gevormd met de lokale aannemers om gezamenlijk het werk uit te voeren. Op deze manier kon Balm haar kennis overdragen aan deze aannemers. De werkzaamheden omhelsden: betonreparatie, betonspuiten, schilderwerk en het aanbrengen van lijmwapening. Het toepassen van koolstoflijmwapening is voor Suriname een nieuwe techniek. Tijdens de uitvoering zijn 30 lokale mensen opgeleid in het betonreparatie vak, waardoor ook werkgelegenheid gecreëerd is. In samenwerking met Fundeon is nu de helft van deze mensen gediplomeerd voor: handmatig repareren, betonspuiten en het injecteren van beton. Tijdens de werkzaamheden waren continu twee specialisten (leermeesters) ter plaatse. Het project is naar tevredenheid afgerond.
 
 
(2014) Katwijk - Betonreparatie Sandtlaanbrug
In Katwijk is de Sandtlaanbrug gerenoveerd. De renovatie bestond uit: het verwijderen losse delen van het beton, de wapening ontdoen van de aanwezige roest en opruwen ondergrond door middel van stralen, controle voor wat betreft continuïteit aanwezige wapening, het verwijderen van binddraadjes aan het oppervlak en ingeboorde ankers (om kortsluiting van het Kathodisch Beschermen-systeem te voorkomen) en repareren van betonschade. Na uitvoering van bovenstaande is het Kathodisch Beschermen-systeem geïnstalleerd, op basis van geactiveerd titanium gaas als anode. Over de anode netten is een laag spuitbeton toegepast om deze te beschermen.

Lees meer over: Kathodische Bescherming
 
 
(2014) Rotterdam - Betonreparaties Van Maanenbad
Rijksmonument Sportfondsenbad Van Maanenbad in Rotterdam, gerealiseerd in 1936, is gerenoveerd. Zowel qua constructie als technische installaties. Het zwembad heeft een belangrijke functie in Rotterdam en bestaat uit een wedstrijd- en een instructiebad. Balm voerde in opdracht van de gemeente Rotterdam betonreparaties uit in de kelderruimtes rondom de twee baden. De voornaamste problemen waren scheurvorming, afgedrukte betondekking en corroderende wapening in de plafonds, de dragende balken, de kolommen (pilaren) en de betonnen wanden in de buitengevels en de zwembadwanden. 234 stuks zwaar beschadigde kolommen, 12 stuks zwaar beschadigde balken, ca. 15 m2 wand en ca. 200 m2 vloer (plafond) en werden door middel van kathodische bescherming behandeld: na het weghalen van de losse betondelen werd het wapenstaal ontroest en behandeld. Het beton werd door middel van aangieten, beton spuiten en handreparatie tot de oorspronkelijke situatie teruggebracht.
 
 
(2013) Amsterdam - Lijmwapening Rokin Plaza
Het Rokin Plaza in Amsterdam is gedeeltelijk verbouwd. In opdracht van K. Dekker hebben wij lijmwapening aangebracht om vloervelden te versterken. Een deel van de aangebrachte lijmwapening is aangebracht met eindverankeringen, omdat er onvoldoende ruimte was voor de verankeringslengte van de koolstoflamellen. De verankerde koolstofwapening is daarna voorzien van een brandwerende spuitmortel.

 
 
(2013) Refor-tec versterking parkeerdek 6000 m²
Het parkeerdek op dit project is opgebouwd uit prefab betonliggers. Tijdens het productieproces is bij elke ligger onvoldoende wapening toegevoegd waardoor het parkeerdek niet sterk genoeg bleek te zijn om de belasting van voertuigen te kunnen dragen. Wij hebben dit probleem voor onze opdrachtgever kunnen oplossen door het aanbrengen van een gewapende druklaag met Refor-tec. Door de bijzondere hoge sterkte eigenschappen van deze staalvezelversterkte mortel was een laag van ca. 20 mm voldoende om de constructie op voldoende sterkte te brengen. Dit arbeidsintensieve project was bijzonder, omdat Refor-tec de enige oplossing was voor het probleem, het werk in 10 dagen moest worden uitgevoerd midden in de zomer met temperaturen tot wel 35 graden. Daarnaast is de mortel met de hand aangebracht, omdat deze niet te verpompen is. Een groep zeer gemotiveerde medewerkers heeft ervoor gezorgd dat het project op tijd is afgerond.

 
 
(2013) Delft - Betonreparatie Kruithuisviaduct
Betonnen delen van het Kruithuisviaduct waren beschadigd. De betonschade is weggehakt, de reparatieplekken zijn ingeslepen, voorzien van primer en vervolgens gerepareerd. Goed als nieuw!
 
 
(2013) Hilversum - Galerijplaten liften
Wanneer galerijplaten 'koud' op opleggingen liggen, kunnen de platen niet vrij vervormen onder invloed van temperatuursverschillen. Hierdoor worden de opleggingen, in dit geval uitkragende consoles, kapot gedrukt. De beste oplossing is om de galerijplaten te liften en een glijfolie tussen de oplegging en de plaat te leggen, zodat de plaat toch vrij kan vervormen. In Hilversum hebben we de galerijplaten gelift met behulp van de door ons zelf ontwikkelde Slabjack. Deze machine klemt zicht vast aan de oplegging en drukt vervolgens de galerijplaat omhoog om een glijfolie te kunnen plaatsen. Deze methode van werken is zeer effectief en economisch zeer aantrekkelijk in vergelijking tot alternatieven. De machine is zo gebouwd dat deze eenvoudig via een lift is te verplaatsen.

Zie voor meer informatie ook: Flatrenovatie
 
 
(2013) Zaandam - Betonreparatie brug
Of een schade nu klein of groot is, wij repareren alles. Deze foto's spreken voor zich!
 
 
(2012) Nieuwerkerk aan den IJssel - N219
De vleugelwanden en de spooronderdoorgang op de N219 bij Nieuwerkerk aan den IJssel bestaan uit beton. Door te weinig betondekking op de wapening is deze gaan roesten met betonschade als gevolg. In opdracht van Dura Vermeer hebben we extra betondekking aangebracht op het beton. Omdat hiervoor de weg (deels) moest worden afgesloten, is er dag en nacht gewerkt om het werk op tijd op te leveren.
 
 
(2013) Arnhem - Injecteren spanten Hollandrama
Het Hollandrama in het Openluchtmuseum is een prachtig eivormig gebouw in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In het gebouw wordt de geschiedenis van Nederland beleefd in een prachtig levensecht panorama. De dakconstructie van het Hollandrama is opgebouwd uit grote houten spanten. In deze spanten bleken scheuren te zitten. Om deze ongewenste situatie aan te pakken zijn de scheuren, in opdracht van ingenieursbureau ABT uit Velp, constructief hersteld door deze te injecteren/verlijmen met epoxyvloeistof. De scheuren zijn eerst aan de oppervlakte dichtgesmeerd, waarbij openingen om te kunnen injecteren zijn uitgespaard. Zonder boor- of sloopwerkzaamheden zijn de scheuren onder een lage druk geïnjecteerd waardoor het hout aan weerszijden van de scheur weer aan elkaar is 'vastgelijmd'. Hierdoor is de veiligheid van de dakconstructie weer gegarandeerd.
 
 
(2013) Lisse - Betonherstel Brug
Na een flinke aanrijding was er niks meer over van een betonnen paal op een brug in Lisse. Daarnaast was er op diverse plekken schade ontstaan aan het beton. In opdracht van Dura Vermeer hebben we in onze werkplaats een kist getimmerd voor de nieuwe betonpaal. De nieuwe paal moest er wèl enigszins oud uit gaan zien. In de kist is wapening geplaatst en is beton gestort. Vervolgens is de kist verwijderd en de paal in het werk geplaatst. Het resultaat is prachtig geworden!
 
 
(2013) Scheveningen - Betonreparatie De Rokerij
Een oude rokerij in Scheveningen kreeg een nieuwe bestemming. In opdracht van Giesbers Rotterdam hebben wij betonreparatiewerkzaamheden uitgevoerd in het gebouw. In de kelder had het beton te weinig betondekking. De ondergrond is eerst opgeruwd met 2500 BAR hogedrukwater stralen. Daarna is met spuitbeton extra betondekking aangebracht. Op de begane grond en 1e verdieping is de oude coating van het beton gestraald en op diverse plaatsen betonschade gerepareerd.
 
 
(2012) Lauwersoog - Renovatie Cleveringsluizen
In opdracht van Waterschap Noorderzijlvest zijn de betonnen compartimenten van de Cleveringsluizen (die onder de weg liggen) door ons gerenoveerd. Op verschillende plaatsen is het beton gerepareerd en zijn scheuren waterdicht geïnjecteerd. De witte vleugelwanden en achterwanden zijn gestraald en voorzien van een nieuwe coatinglaag. Aan de bovenzijde is de afwatering vanaf het wegdek verbeterd en is een waterdichte laag aangebracht.
 
 
(2012) Gorinchem - Betonreparatie Lange Brug
In opdracht van Versluys hebben we betonreparatie uitgevoerd aan de Lange Brug te Gorinchem. De werkzaamheden bestonden uit:

- betonreparatie van de betonnen randen en betonreparatie van de betonschades in het brugdek
- reparatie van de voegen in het looppad
 
 
(2012) Zaandam - Injecteren waterval
Voor het gemeentehuis van de Gemeente Zaanstad loopt een prachtige waterval. Deze bleek diverse lekkende plekken te bevatten waardoor, onder andere, niet zulke fraaie kalkstrepen ontstonden. Deze kalkafzettingen hebben we verwijderd en de probleemgebieden waterdicht geïnjecteerd. Het resultaat mag er wezen!
 
 
(2012) Berkel en Rodenrijs - fietstunnel
In een fietstunnel in Berkel en Rodenrijs bleef, met name na regenval, wateroverlast een probleem. Om dit probleem op te lossen, hebben we in opdracht van de Provincie Zuid-Holland:

- de lekke dilatatieprofielen hersteld om grondwater te keren, en
- een lijngoot aangebracht om overtollig water af te voeren.

 
 
(2012) Den Haag - Renovatie Q-park City Parking
Q-Park staat voor 'Quality in Parking'. Dat betekende voor de parkeergarage City Parking in Den Haag een grondige renovatie. Wij kregen de opdracht om alle betonschades te herstellen, waarna andere opdrachtnemers de garage verder konden gaan voorzien van hoogwaardige afwerking.

 
 
(2012) Groenekan - Renovatie tenniskooi
In de gemeente Groenekan ligt een tenniskooi die toe was aan renovatie. In opdracht van Oranjewoud hebben we dit mogen uitvoeren. Het beton van de tenniskooi is gerepareerd. De achterwand is gestraald en voorzien van een coating en op de vloer is eveneens een coating aangebracht.
 
 
(2012) Herstel omlooprand nabezinktank
Een nabezinktank is een bassin waar de scheiding van bacteriemassa en water plaatsvindt door bezinking. Deze tanks hebben heel wat te verduren. Waterschap Aa en Maas verstrekte ons de opdracht om de omlooprand van een nabezinktank te repareren. Mooie opdracht!

 
 
(2012) Valkenburg - Vloeistofdichte vloer
Op het terrein van Jongeneel Transport in Valkenburg heeft Balm een vloeistofdichte coatingvloer aangebracht in de wasstraat. Na het aanbrengen van de coating is deze door ContrAll conform CUR/PBV-Aanbeveling 44 beoordeeld op vloeistofdichtheid met positief resultaat. Hier zijn wij trots op. Onze trots delen wij graag met u!
 
 
(2012) Utrecht - Lijmwapening Al Hambra school
In opdracht van Bouwbedrijf Oskam hebben we 350 m² koolstoflijmwapening aangebracht in de kruipruimte van een scholencomplex.

 
 
(2012) Utrecht - Lijmwapening Rabobank
BAM Utiliteitsbouw/BAM Gebouwservices realiseerde in Utrecht het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank. In de volksmond wordt dit gebouw ook wel de 'verrekijker' genoemd, omdat het gebouw bestaat uit twee ronde glazen torens en in doorsnede de vorm lijkt te hebben van een verrekijker. Om een aantal sparingen in de betonnen vloer mogelijk te maken, gaf BAM ons opdracht om op diverse locaties lijmwapening aan te brengen.

 
 
(2011) Dordrecht - Spuitbeton speeltuin
Op het Gouverneursplein in Dordrecht is een speeltuin gerealiseerd. De speeltuin is voorzien van een betonnen omranding met verschillende schuine hoeken. In opdracht van Verheij Bestrating & Infra hebben onze betonspuiters de betonnen omranding gespoten.


Zie ook filmpje: Betonspuiten door Balm
 
 
(2011) Sassenheim - Tunnel
In opdracht van Jaartsveld hebben we een fietstunnel in Sassenheim gerenoveerd. De werkzaamheden:
- repareren van betonschades
- injecteren van scheuren in het beton
- aanbrengen anti-graffiti coating
- aanbrengen waterdicht membraan
- aanbrengen voegovergangen in de asfalt- en betonverharding
- vervangen van de kitvoegen in de tunnelwanden

 
 
(2011) Susteren - Julianatunnel
De Julianatunnel in Susteren was aan een flinke opknapbeurt toe. In opdracht van ProRail hebben we de tunnel gerenoveerd onder toezicht van directievoerder Movares. De werkzaamheden bestonden uit:
- repareren van betonschades
- injecteren van scheuren in het beton
- aanbrengen asfaltverharding met fietsstroken
- aanbrengen voegovergangsconstructies
- aanbrengen anti-graffiti coating
- werkzaamheden langs het spoor

Bekijk ook het filmpje van de opening van de tunnel.
 
 
(2008) Amstelveen - Spuitbeton Sodae-huis
Spuitbeton wordt meestal toegepast om grote betonschades te repareren. In opdracht van Bouwonderneming Van Bekkum Houten BV pasten wij spuitbeton voor het eerst toe om de gevels af te werken van het zogenaamde Sodae-huis, een ontwerp van VMX Architects.

Zie voor meer achtergrondinformatie ook:
- Bouwonderneming Van Bekkum Houten BV
- Filmpje uitgezonden in de TV Makelaar op RTL 4

 
toekomst visie